Startsida Webbkarta Om FRI Vad är en sekt? Om olika rörelser    Kontakt/Hjälp


        Nyheter
UPPROP
Europarådets kritik
Om mardrömmar
Ny litteratur
2015 års utmärkelse

Se även Media


    Ständigt aktuellt
Se upp!
Råd till anhöriga
Yttrandefrihet
Tankefrihet
Hjälpkällan
Norsk rapport del 1
Norsk rapport del 2
Film om sekter
Globalt
Sektsjälvmord - kan det  hända här?
Sektpositiva akademiker
Oseriös utbildning
 och behandling

Notiser      Samhället

Riksdagsmotioner
SOU 1998:113
Terrordåd
Samhällets agerande
Barn i sekter
Children in cults
Ny skollag 1 aug 2010
Friskolor
Skolhälsovård
SEKTSJUKA    Mer information
Debatter/Konferenser
Utbildning/Föreläsningar
Litteratur

Bra länkar      
 Media/Arkiv

Media 2014
Media 2013

Media 2012
Media 2011
Media 2010
Media 2009
Media 2008
Media 2007
Media 2006

Arkiv

 


MISA  

Den rumänska yoga-sekten MISA, som efter att ha kastats ut från Rumänien flyttade till Sverige, etablerade sig till att börja med i Karlskrona. Därifrån började sektens grundare, Gregorian Bivolaru, rekrytera anhängare från hela världen. Gruppen har senare etablerat sig även i Malmö och Stockholm.

Liksom de flesta karismatiska sektledare har han på kort tid fått stor uppmärksamhet och lyckats dupera massmedia. Inte bara Aftonbladet, Femina och Må Bra har fastnat på kroken utan t o m SVT:s ”Hjärnkontoret”, om det nu är sant som står på MISA:s hemsida.

Sekters hemsidor ser ju alltid lockande ut, så även MISA:s. Men bakom kulisserna brukar alltid dölja sig en mindre smickrande verklighet.

Genom FECRIS har vi t ex fått information om innehållet i Bivolarus ”collective prayers”, som han introducerade den 13 november 2010 och som ska hållas tre gånger per år. Under 2011 har han hållit 10 konferenser och vid konferensen den 29 oktober deklarerade han under 7 tim resultatet av den kollektiva bönen den 23 oktober, nämligen att 60.000 människor som enligt honom ”inte förtjänade bättre” omkommit samma dag kl 13.50 amerikansk tid vid en jordbävning på amerikanska östkusten med 5.9 på Richter-skalan. I sitt tal säger han bl a detta om händelsen: ”...it becomes obvious that, without doubt, God listened to our prayer. To us all this is and remains a reason to be joyful.”

(Någon sådan jordbävning kan man dock inte hitta uppgifter om på nätet!, men han kallar den ibland ”an atomic explosion”, så han kanske har underjordiska förbindelser?).

Mer finns att ta del av här och här. Enligt uppgift från flera nätsajter är Bivolaru nu (2012) ett hett diskussionsämne. Bl a uppges att han på begäran från rumänska myndigheter häktats av Malmö tingsrätt för sexuellt umgänge med minderårig flicka.


Åter till startsidan                                            Tillbaka

TERAPIFONDEN

FRI:s Terapifond har skapats för att bidra ekonomiskt till avhoppares eller uteslutnas rehabilitering.

VILL DU BLI ETT
STÖD?

BEHÖVER DU HJÄLP?

FECRIS

Läs om den europeiska organisationen för information och forskning om sekter. FECRIS har status som rådgivande organ och remissinstans i Europarådet och i FN:s ECOSOC

Se här!

Bild på "Manipulering pågår

Boken där 16 före detta sektmedlemmar berättar om sin tid i olika destruktiva rörelser.

Läs mer