Startsida Webbkarta Om FRI Vad är en sekt? Om olika rörelser    Kontakt/Hjälp


        Nyheter
UPPROP
Europarådets kritik
Om mardrömmar
Ny litteratur
2015 års utmärkelse

Se även Media


    Ständigt aktuellt
Se upp!
Råd till anhöriga
Yttrandefrihet
Tankefrihet
Hjälpkällan
Norsk rapport del 1
Norsk rapport del 2
Film om sekter
Globalt
Sektsjälvmord - kan det  hända här?
Sektpositiva akademiker
Oseriös utbildning
 och behandling

Notiser      Samhället

Riksdagsmotioner
SOU 1998:113
Terrordåd
Samhällets agerande
Barn i sekter
Children in cults
Ny skollag 1 aug 2010
Friskolor
Skolhälsovård
SEKTSJUKA    Mer information
Debatter/Konferenser
Utbildning/Föreläsningar
Litteratur

Bra länkar      
 Media/Arkiv

Media 2014
Media 2013

Media 2012
Media 2011
Media 2010
Media 2009
Media 2008
Media 2007
Media 2006

Arkiv

 


SCIENTOLOGERNA I BRYSSEL  

Scientologernas Europa-Center, som tidigare låg i Köpenhamn, flyttades i början av 2000-talet till Bryssel, förmodligen för att närma sig EU-parlamentet. Enligt uppgift från FECRIS köpte de en byggnad på 7000 kvadratmeter intill justitieministeriet och det är bara första etappen med att infiltrera EU-institutionerna. Målet är att ta kontroll över Belgien.

De nya lokalerna är större än någon annan scientologikyrka i Europa och man kallar sig nu The Church of Scientology International, European Office for Public Affairs and Human Rights. Invigningen planerades till oktober 2006, men på deras egen hemsida uppger man att det nya centret öppnades officiellt redan i september 2003.

Samtidigt kan man fråga sig hur det gick sen. För under fliken ”News” fanns i augusti 2008 uppgifter om vad de haft för sig f o m 21 maj 2006 t o m 12 september 2006, men det är allt. Blev det ingen invigning? Har verksamheten gått i stå?


Scientologer på frammarsch?

Tidningen Dagen m fl berättar i jan 2007 att ett nytt scientologicenter på 4000 kvadratmeter och sex våningar har invigts i Berlin inte långt från stadens regeringskvarter. Tidigare har det bara funnits några hundra aktiva scientologer i Berlin och mellan 1997 och 2003 stod de under observation av författningsskyddet, eftersom man befarar att lärorna strider mot demokratiska och människorättsliga värden. Men just i Berlin kunde man inte påvisa några aktiviteter och fick lägga ner övervakningen där. Men nu är läget ett annat.

Invigningen i Berlin blev dock en antiklimax. Superstjärnorna kom inte, besökarna blev inte 10.000 utan 1.500, demonstrationerna stillsamma och de journalister som över huvud taget släpptes in fick hållas i ett enda rum. Den tyska pressen har nämligen konsekvent kallat scientologin psykosekt och skräcksekt.

Åter till startsidan                                        Tillbaka

TERAPIFONDEN

FRI:s Terapifond har skapats för att bidra ekonomiskt till avhoppares eller uteslutnas rehabilitering.

VILL DU BLI ETT
STÖD?

BEHÖVER DU HJÄLP?

FECRIS

Läs om den europeiska organisationen för information och forskning om sekter. FECRIS har status som rådgivande organ och remissinstans i Europarådet och i FN:s ECOSOC

Se här!

Bild på "Manipulering pågår

Boken där 16 före detta sektmedlemmar berättar om sin tid i olika destruktiva rörelser.

Läs mer