Startsida Webbkarta Om FRI Vad är en sekt? Om olika rörelser    Kontakt/Hjälp


        Nyheter
UPPROP
Europarådets kritik
Om mardrömmar
Ny litteratur
2015 års utmärkelse

Se även Media


    Ständigt aktuellt
Se upp!
Råd till anhöriga
Yttrandefrihet
Tankefrihet
Hjälpkällan
Norsk rapport del 1
Norsk rapport del 2
Film om sekter
Globalt
Sektsjälvmord - kan det  hända här?
Sektpositiva akademiker
Oseriös utbildning
 och behandling

Notiser      Samhället

Riksdagsmotioner
SOU 1998:113
Terrordåd
Samhällets agerande
Barn i sekter
Children in cults
Ny skollag 1 aug 2010
Friskolor
Skolhälsovård
SEKTSJUKA    Mer information
Debatter/Konferenser
Utbildning/Föreläsningar
Litteratur

Bra länkar      
 Media/Arkiv

Media 2014
Media 2013

Media 2012
Media 2011
Media 2010
Media 2009
Media 2008
Media 2007
Media 2006

Arkiv

 


MOON-SEKTEN  

Vem efterträder Sun Myung Moon?

Äldste sonen Hyo Jin till den självutnämnde Messias, Sun Myung Moon, är död. Han fick en hjärtattack och dog i Söul vid 45 års ålder. Han var tidigare utsedd att efterträda sin snart 90-årige far och var dessutom chef över CARP (Collegiate Association för the Research of Principle), en organisation som värvar studenter till Moonrörelsen.*

Hyo Jin hamnade i onåd i samband med en skandalös skilsmässsa från Nansook Hong, dottern till framstående medlemmar av Unification Church. Efter 14 år med Hyo Jin hade hon flytt ur sekten med deras fem barn, "det enda heliga i det äktenskapet" som hon själv skriver i sin bok som kom ut 1998: "In the shadow of the Moons".

Nansook Hongs make Hyo Jin var inte syndfri på något sätt, han slog henne, missbrukade både alkohol och narkotika, besökte prostituerade, allt detta utan att fadern ingrep. Hon insåg så småningom att Gud aldrig skulle ha kunnat välja två sådana personer som Moon själv eller hans son till sina företrädare på jorden.

Vem blir nu efterträdare till Moon? En sannolik kandidat bland de 13 barnen är Justin, känd för att ha startat ett framgångsrikt företag som tillverkar små behändiga pistoler som har uppskattats bland annat av New York-polisen. Många av Moons anhängare har lämnat gruppen med anledning av kopplingen till vapen.
Källa: (FAIR News 2008/1)


Moon 90 år

Efter Moon-sektens ekonomiska problem under 2000-talet har frågorna om vem som ska efterträda Moon som ledare för sekten intensifierats. Moon har nu firat sin 90-årsdag med pomp och ståt men trots åldern och vacklande ekonomi fortsätter han 2011 sina påkostade evenemang i världens alla hörn för att förbättra sin image. Hans senaste jippo är en storslagen satsning på Las Vegas, där Moons anhängare samlades den 5 mars för att med tal, underhållning, middag, dans etc på Flamingo Hotel och Caesars Palace manifestera sina planer för staden.

”Father Moons” tal skulle utgöra sektens kick-off för ett två-årsprojekt i Las Vegas. Hans avsikt är att byta ut stadens berömda namn ”Sin City” mot ”Shining City” eller ”Sun City”. 50.000 ex av hans självbiografiska bok hade redan delats ut till företagare m fl i Las Vegas. Under festligheterna och i fortsättningen planerades att distribuera ytterligare 100.000 ex av boken, som förväntas vägleda staden och vara en plattform för bytet av stadens ansikte och anseende.

*CARP värvar inte enbart studenter och de studenter som värvas avbryter ofta sina studier.

Moonrörelsen/Unification Church kallar sig numera: Familjefederationen för världsfred och enighet (FFWPU).


Åter till startsidan                                            Tillbaka

TERAPIFONDEN

FRI:s Terapifond har skapats för att bidra ekonomiskt till avhoppares eller uteslutnas rehabilitering.

VILL DU BLI ETT
STÖD?

BEHÖVER DU HJÄLP?

FECRIS

Läs om den europeiska organisationen för information och forskning om sekter. FECRIS har status som rådgivande organ och remissinstans i Europarådet och i FN:s ECOSOC

Se här!

Bild på "Manipulering pågår

Boken där 16 före detta sektmedlemmar berättar om sin tid i olika destruktiva rörelser.

Läs mer