Startsida Webbkarta Om FRI Vad är en sekt? Om olika rörelser    Kontakt/Hjälp


        Nyheter
UPPROP
Europarådets kritik
Om mardrömmar
Ny litteratur
2015 års utmärkelse

Se även Media


    Ständigt aktuellt
Se upp!
Råd till anhöriga
Yttrandefrihet
Tankefrihet
Hjälpkällan
Norsk rapport del 1
Norsk rapport del 2
Film om sekter
Globalt
Sektsjälvmord - kan det  hända här?
Sektpositiva akademiker
Oseriös utbildning
 och behandling

Notiser      Samhället

Riksdagsmotioner
SOU 1998:113
Terrordåd
Samhällets agerande
Barn i sekter
Children in cults
Ny skollag 1 aug 2010
Friskolor
Skolhälsovård
SEKTSJUKA    Mer information
Debatter/Konferenser
Utbildning/Föreläsningar
Litteratur

Bra länkar      
 Media/Arkiv

Media 2014
Media 2013

Media 2012
Media 2011
Media 2010
Media 2009
Media 2008
Media 2007
Media 2006

Arkiv

 


KMR  

CCHR (Citizens Commission on Human Rights) har sitt internationella huvudkontor i Los Angeles. Det startade i USA 1969 av scientologisekten och - enligt scientologerna själva - paradoxalt nog tillsammans med Dr Thomas Szasz, professor emeritus i psykiatri! Efter att Hubbards s k forskning underkänts av psykiatrin som användbar till något över huvud taget i början av hans karriär blev ju psykiatrin Hubbards fiende nr 1. Sedan dess har han lagt ned mycket energi på att hämnas och gjort allt för att misskreditera och beskylla såväl psykiatri som psykologi för alla illdåd på jorden inklusive Förintelsen och 11 september.

Enligt CCHR:s hemsida fanns 2006 organisationen på 133 platser i 34 länder.

KMR (Kommittén för Mänskliga Rättigheter) är den svenska versionen av CCHR.

Organisationens lobbyverksamhet har två syften, dels att smutskasta psykiatriker, psykologer, terapeuter och läkemedelsindustrin, dels att få dem som tror på KMR:s beskyllningar att bli medlemmar i scientologirörelsen eller åtminstone bidra ekonomiskt till KMR:s verksamhet. Att de är ganska framgångsrika i det avseendet talar programmet om scientologernas frontorganisationer för, som visades i Utbildningsradions TV-program Uppdrag granskning i oktober 2008 (se separat artikel). Mycket av framgångarna ligger naturligtvis i att man avsiktligt valt ett namn som med all sannolikhet förväxlas med FN:s Kommitté för mänskliga rättigheter (UNHRC).


Scientolog-utställning kritiserad i danska medier

Medborgernes Menneskerettighedskommission, den danska varianten av KMR (Kommittén för Mänskliga Rättigheter), drev i januari 2007 en utställning i Århus och Köpenhamn med titeln "Psykiatri - hjælp eller død?". Kritiken såsom den framförs i gratistidningen Urban stöder sig på LAP (Landsforeningen af tidligere og nuværende Psykiatribrugere). Kritiken har i korthet följande innehåll:

  • Utställningens ändamål är att skrämma folk till scientologi och locka folk att lämna en fullmakt som ger scientologer tillgång till journaler och till att styra behandling av sjuka.
  • Somligt på utställningen är historiskt korrekt, men det finns också sådant som är ytterligt manipulerande, kränkande och felaktigt. Det påstås i stort sett att samtliga psykiatrer är sexualförbrytare och kriminella, och att de avser att uppnå världsherravälde.
  • Utställningen säger också, att allvarliga psykiska svårigheter inte existerar, utan i själva verket är påhittade av psykiatrin.
  • Utställningen får det att framstå som om psykiatrin etablerats för att skada människor med psykiska svårigheter.


Scientologmuseum öppnat i Hollywood

Om scientologernas museum skriver Los Angeles City Beat i en artikel den 12/1 2006. Det kallas "Psychiatry: Industry of Death" (Psykiatrin: Dödsindustrin). Med hjälp av en långrandig mängd av videor och skyltar "informerar" man om psykiatrins infernaliska plan att behärska världen. Psykiatrin, påstår man, bär skulden för den sjunkande bildningsnivån i USA liksom höjningen av premien för sjukförsäkring, skottlossning på skolor, ja t o m för 11 september. Självmordsbombare, mördare och Adolf Hitler är produkten av droger och psyko-politiska metoder. Detta nonsens skulle kunna skrattas åt om det inte vore så förrädiskt inflytelserikt. Galan vid museets öppnande var ett stjärnspäckat evenemang med Hollywoods scientologelit. Angreppet på psykiatrin försvarar sin plats bredvid anti-Darwinmonumentet och det genomgående förnekandet av etablerade vetenskapliga fakta i Bush-administrationen.
(Läs mer)

Åter till startsidan                                            Tillbaka

TERAPIFONDEN

FRI:s Terapifond har skapats för att bidra ekonomiskt till avhoppares eller uteslutnas rehabilitering.

VILL DU BLI ETT
STÖD?

BEHÖVER DU HJÄLP?

FECRIS

Läs om den europeiska organisationen för information och forskning om sekter. FECRIS har status som rådgivande organ och remissinstans i Europarådet och i FN:s ECOSOC

Se här!

Bild på "Manipulering pågår

Boken där 16 före detta sektmedlemmar berättar om sin tid i olika destruktiva rörelser.

Läs mer