Startsida Webbkarta Om FRI Vad är en sekt? Om olika rörelser    Kontakt/Hjälp


        Nyheter
UPPROP
Europarådets kritik
Om mardrömmar
Ny litteratur
2015 års utmärkelse

Se även Media


    Ständigt aktuellt
Se upp!
Råd till anhöriga
Yttrandefrihet
Tankefrihet
Hjälpkällan
Norsk rapport del 1
Norsk rapport del 2
Film om sekter
Globalt
Sektsjälvmord - kan det  hända här?
Sektpositiva akademiker
Oseriös utbildning
 och behandling

Notiser      Samhället

Riksdagsmotioner
SOU 1998:113
Terrordåd
Samhällets agerande
Barn i sekter
Children in cults
Ny skollag 1 aug 2010
Friskolor
Skolhälsovård
SEKTSJUKA    Mer information
Debatter/Konferenser
Utbildning/Föreläsningar
Litteratur

Bra länkar      
 Media/Arkiv

Media 2014
Media 2013

Media 2012
Media 2011
Media 2010
Media 2009
Media 2008
Media 2007
Media 2006

Arkiv

 


EN BOK EN FÖRFATTARE  

Under våren 2010 har Conny Larsson kommit ut med en ny bok om sitt mångåriga sökande efter en fadersgestalt. Har han hittat någon? Nej, men förmodligen sig själv. Att äntligen inse att man är en stark person - för det är han - och inte behöver någon ställföreträdare för en far som svikit, är en prestation och en högvinst. Att dessutom efter faderns svek bli sviken av en lång rad personer igen och igen och igen, ta sig igenom det med förståndet i behåll är ännu mer anmärkningsvärt.

Boken är utgiven av Norstedts och heter Beatles, Maharishi och jag. Att även kändisar behöver någon att gråta ut hos visste vi förut och att inte heller de förmår
känna igen bedragare. Connys bok har rönt stor uppmärksamhet hos media, bl a i SVT1, TV4, DN, Sydöstran, HD och Aftonbladet och fått fina recensioner. Särskilt uppskattar vi att Kunskapskanalen visade intresse för boken. Marianne Rundström intervjuade Conny och gjorde ett bra reportage om boken.

Om Conny hade haft tillgång till den rapport som KISA (Kyrkans Internationella Studieavdelning) gav ut 1982, där Rune W Dahlén redogjorde för en del sanningar om TM kanske han aldrig hade hamnat hos Maharishi. Dahlén skrev senare boken ”Myter och Mantra”, som var mycket avslöjande. Men förmodligen hade det inte hjälpt - när någon lagt ut manipulationsnätet är man förlorad Det är lättare att lyssna till någon som själv har upplevt manipulationen.

Vi hoppas nu att många kommer att läsa Conny Larssons bok för att åtminstone inte gå i den fällan. Kan man också hoppas att fler läser hans tidigare bok ”Clownens mask” så får han kanske även några att avstå från kontakt med Sai Baba, den andre av Connys f d guruer, tillika en stor bluffmakare. ”I varje sekt finns en psykopat i toppen” säger Conny i en intervju i DN. ”En person som är charmig, grandios och karismatisk - men samtidigt manipulativ och ute efter personlig vinning när det handlar om allt från pengar till sexuella tjänster.”


Åter till startsidan                                            Tillbaka

TERAPIFONDEN

FRI:s Terapifond har skapats för att bidra ekonomiskt till avhoppares eller uteslutnas rehabilitering.

VILL DU BLI ETT
STÖD?

BEHÖVER DU HJÄLP?

FECRIS

Läs om den europeiska organisationen för information och forskning om sekter. FECRIS har status som rådgivande organ och remissinstans i Europarådet och i FN:s ECOSOC

Se här!

Bild på "Manipulering pågår

Boken där 16 före detta sektmedlemmar berättar om sin tid i olika destruktiva rörelser.

Läs mer