Startsida Webbkarta Om FRI Vad är en sekt? Om olika rörelser    Kontakt/Hjälp


        Nyheter
UPPROP
Europarådets kritik
Om mardrömmar
Ny litteratur
2015 års utmärkelse

Se även Media


    Ständigt aktuellt
Se upp!
Råd till anhöriga
Yttrandefrihet
Tankefrihet
Hjälpkällan
Norsk rapport del 1
Norsk rapport del 2
Film om sekter
Globalt
Sektsjälvmord - kan det  hända här?
Sektpositiva akademiker
Oseriös utbildning
 och behandling

Notiser      Samhället

Riksdagsmotioner
SOU 1998:113
Terrordåd
Samhällets agerande
Barn i sekter
Children in cults
Ny skollag 1 aug 2010
Friskolor
Skolhälsovård
SEKTSJUKA    Mer information
Debatter/Konferenser
Utbildning/Föreläsningar
Litteratur

Bra länkar      
 Media/Arkiv

Media 2014
Media 2013

Media 2012
Media 2011
Media 2010
Media 2009
Media 2008
Media 2007
Media 2006

Arkiv

 


ÖGONVITTNESSKILDRING FRÅN  
KATASTROFEN PÅ HAITI

En hjälparbetare som delade plan till Haiti med scientologerna berättar följande.

När jag anlände till Kennedyflygplatsen förväntade jag mig att se läkare och akutsjukvårdare på planet, men jag väntade mig inte att dessutom se 50 scientologer i gula skjortor. Dom var inte alls förberedda för en resa till tredje världen, och än mindre ett katastrofområde.

En ung kvinna bar designade cowboy boots. Jag frågade en ung man vad han packat, och han sa att han varken brytt sig om att ta med sig tvål eller toalettsaker eller mat, utan att han helt enkelt skulle köpa vad han behövde på flygplatsen i Port-au-Prince. Dom hade ingenstans att bo och inga förnödenheter – allt dom tagit med sig var en stor hög med pengar, och de tänkte köpa mat när dom väl kommit fram och sedan dela ut till behövande. Jag nändes inte tala om för dom att det varken fanns mat eller vatten på Haiti.

När vi kom fram till Haiti var det kö för att få landningstillstånd. Andra hjälporganisationer – riktiga hjälporganisationer – fick vända hem med oförättat ärende. Men vi fick landa direkt. Scientologerna måste ha goda förbindelser med myndigheterna som delade ut landningstillstånden.

Efter landning stack sjukvårdspersonalen som följt med vårt plan direkt iväg för att börja jobba. Scientologerna hade dock ingenstans att ta vägen och ingenstans att sätta upp sitt stora gula tält där de skulle hela de skadade. Dom gick till FN, och blev anvisade en plats på FN:s område.

Scientologerna försökte introducera sin egen bisarra touch-healing i ett samhälle där människor är väldigt skrockfulla. Emellanåt lämnade dom sitt gula tält och tog sig till det allmänna sjukhuset för att försöka hela patienterna där. Sjukvårdspersonalen berättade att patienter bad att få slippa bli behandlade av folket i gula skjortor. En sjuksköterska hävdade att scientologerna faktiskt orsakade skada – dom delade ut mat till patienterna i operationskön, vilket sedan ställde till med problem för kirurgerna inne i operationsrummen.

Åter till startsidan                                             Tillbaka

TERAPIFONDEN

FRI:s Terapifond har skapats för att bidra ekonomiskt till avhoppares eller uteslutnas rehabilitering.

VILL DU BLI ETT
STÖD?

BEHÖVER DU HJÄLP?

FECRIS

Läs om den europeiska organisationen för information och forskning om sekter. FECRIS har status som rådgivande organ och remissinstans i Europarådet och i FN:s ECOSOC

Se här!

Bild på "Manipulering pågår

Boken där 16 före detta sektmedlemmar berättar om sin tid i olika destruktiva rörelser.

Läs mer